✔️مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی(دانش آموزی و دانشجویی)

پذیرش کالج،دانشگاه ،مدرسه
اقامت یونان

✔️مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی(دانش آموزی و دانشجویی)

انواع روشهای مهاجرت تحصیلی به کانادا

امروزه متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا می توانند با دریافت ویزای دانشجویی و یا ویزای دانش آموزی به این کشور سفر کنند.

  • ویزای دانشجویی کانادا

متقاضیان ۱۸ سال به بالا می توانند با دریافت ویزای دانشجویی کانادا، برای تحصیل در کالج، دانشگاه و مراکز آموزشی کانادا اقدام نمایند.

البته لازم به ذکر است که دریافت ویزای دانشجویی مستلزم داشتن دعوتنامه و نامه پذیرش از سوی دانشگاه و موسسات کانادا می باشد.

 

  • ویزای دانش آموزی کانادا

متقاضیانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند (زیر ۱۸ سال) نیز می توانند با دریافت ویزای دانش آموزی کانادا، برای تحصیل در مدارس کانادایی، به این کشور مهاجرت کنند.

البته این افراد ضمن داشتن سرپرست قانونی (مادر یا پدر) و دعوتنامه ای معتبر، باید جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا ثابت کنند که والدین‌ یا سرپرست‌ آنها از توانایی پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در کانادا برخوردار هستند.

شهریه مقاطع مختلف تحصیلی کانادا

 

  • مدارس

در صورت ادامه تحصیل در مدارس کانادا لازم است تا افراد هزینه ای را بعنوان شهریه پرداخت نمایند که این هزینه نیز بسته به نوع مدرسه (دولتی، خصوصی و شبانه روزی)، مقطع تحصیلی و موقعیت مکانی متفاوت می باشد.

البته این هزینه برای شهروندان کانادایی ( افراد مقیم در کانادا) در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در مدارس دولتی بصورت رایگان می باشد این در حالی است که افراد با دریافت ویزای تحصیلی کانادا  Study Permit لازم است تا هزینه ای را برای شهریه مدارس پرداخت کنند.

 

این هزینه شامل :

 مقطع تحصیلی   در مدارس دولتی  در مدارس خصوصی
 ابتدایی – راهنمایی  ۱۰ الی ۱۶ هزار دلار   ۱۰ الی ۵۰ هزار دلار 
 دبیرستان  ۱۲ الی ۱۶ هزار دلار  ۱۰ الی ۵۰ هزار دلار 

شرایط ویزای دانش آموزی کانادا چیست؟

  • داشتن پذیرش از مدرسه ی مورد تایید در کانادا: در بخش مدارک مورد نیاز برای ویزای دانش آموزی کانادا در این مورد توضیح بیشتری ارائه شده است. لازم است بدانید که اگر به همراه والدین خود به کانادا می روید که از قبل مجوز کار یا تحصیل در کانادا را دریافت کرده اند، شما برای درخواست مجوز تحصیل نیازی به نامه ی پذیرش نخواهید داشت.
  • حداقل 6 ماه قبل از شروع دوره اپلای کرده باشید: به این معنا که از قبل مشاوره ی تحصیلی را با یکی از موسسات معتبر داخل ایران انجام داده باشید، مدارک شما آماده شده باشد و 6 ماه قبل از شروع دوره مدارک را برای مدرسه ارسال کرده و پروسه ی اپلای را به طور کامل انجام داده باشید. در اینصورت زمان کافی برای اعلام نتیجه از طرف مدرسه، آماده سازی مدارک برای سفارت، دریافت نتیجه ی ویزا و سفر به کانادا را خواهید داشت.
  • شرایط سنی مناسب: برای تحصیل در مقاطع پیش از دانشگاه معمولا دولت ها محدودیت سنی شدید تری قائل می شوند، به این معنی که برای مثال برای اینکه بتوانید در سال هشتم در کانادا تحصیل کنید، سن شما باید 14 سال باشد. اگر سن شما کمتر یا بیشتر بود، حتما باید شرایطتان توسط کارشناسان بررسی شود تا معلوم شود دلیل موجهی برای این امر وجود دارد یا نه، یا اساسا این موضوع برای اپلیکیشن شما مشکلی بوجود خواهد آورد یا خیر.
  • تمکن مالی برای ویزای دانش آموزی در کانادا: باید بتوانید ثابت کنید که برای پرداخت هزینه های شهریه؛ هزینه های زندگی خودتان و اگر شخصی شما را همراهی می کند، هزینه های زندگی ایشان؛ و همچنین هزینه ی رفتن به کانادا و بازگشت از آنجا، بودجه ی کافی دارید.
  • دانش زبان: در کانادا برای تحصیل در دبیرستان نیازی به داشتن مدرک زبان نیست. برای دانش آموزان بین المللی که در کانادا برای سال 10 و یا پایین تر از آن اپلای کنند، مدارس به طور خودکار دوره های زبان انگلیسی برگزار می کنند و این دانش آموزان نیازی به ارائه ی مدرک زبان و یا شرکت در آزمون تعیین سطح ندارند. برای سال 11 برخی از مدارس خصوصی ممکن است از شما بخواهند در یک آزمون تعیین سطح شرکت کنید تا سطح دانش زبان انگلیسی شما مشخص شده و بر اساس آن دوره های آموزش زبان برای شما در کانادا تعیین شود. بنابراین برای اپلای جهت ویزای دانش آموزی برای سال 11 و پایین تر از آن به مدرک زبان انگلیسی نیاز نخواهید داشت. در واقع یکی از دلایلی که افراد تصمیم می گیرند از سال های پیش از دانشگاه در یک کشور خارجی به تحصیل بپردازند این است که جدا از آشنایی با سیستم آموزشی، به زبان آن کشور نیز تا حد بسیار خوبی مسلط شوند. در کانادا پس از ورود دانش آموزان به این کشور، سطح زبان انگلیسی آن ها سنجیده می شود و بر اساس آن در کنار کلاس های عادی مدرسه، دوره های زبان نیز برگزار می شود تا اطمینان حاصل شود دانش آموزان بین المللی در یادگیری دروس و همچنین برقراری ارتباط با سایرین دچار مشکل نخواهند شد. ممکن است برای والدین این نگرانی پیش بیاید که فرزند آن ها به خاطر مسئله ی زبان ممکن است از نظر تحصیلی یک سال عقب بیفتند. به این نکته توجه داشته باشید که اکثر دانش آموزانی که برای تحصیل به کانادا می روند، از بهره ی هوشی بالایی برخوردار بوده و در کشور خود جزو بهترین دانش آموزان هستند. بنابراین تنها مسئله ی ممکن، می تواند زبان انگلیسی باشد که معلمان و و مسئولین مدارس در کانادا به این موضوع واقف بوده و در چگونگی تدریس و برقراری ارتباط به نحوی که این موضوع باعث افت تحصیلی فرزندتان نشود، تخصص و تجربه دارند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای دانش آموزی کانادا

  • نامه ی پذیرش از مدرسه ی مورد تایید در کانادا: این نامه نشان می دهد که شما جهت تحصیل در کانادا اقدام کرده اید و در یکی از مدارس مورد تایید این کشور پذیرفته شده اید. معمولا از شما خواسته می شود مبلغی را به عنوان پیش پرداخت واریز نمایید تا ثبت نام شما نهایی شود. در حال حاضر و به دلیل شرایط کرونا، لیست مشخصی از مدارسی که با توجه به این شرایط آمادگی پذیرش دانش آموزان بین المللی را دارند، وجود دارد.
  • پاسپورت معتبر: منظور از اعتبار پاسپورت این است که تاریخ انقضای پاسپورت پیش از تاریخ پایان دوره ی تحصیل شما نباشد.
  • مدارک مالی: با توجه به اینکه برای اپلای در مقاطع پایین تر از دانشگاه، فرد هنوز به سن قانونی نرسیده است، طبیعی ست که مدارک مالی از سوی اسپانسر مالی او ارائه می شود. این اسپانسر معمولا اعضای درجه یک خانواده هستند. مدارک مالی باید به نحوی تنظیم شوند که نشان دهند بودجه ی کافی برای تامین هزینه های شما در طول مدت تحصیل و زندگی در کانادا فراهم است. شاید بتوان گفت این مدارک مهم ترین بخش برای درخواست ویزای دانش آموزی است و باید در تنظیم آن ها نهایت دقت را به خرج داد.
  • معرفی سرپرست: در کانادا، هر استانی تعریف خود را از سن قانونی دارد. در برخی از ایالت ها این سن 18 و در برخی دیگر 19 تعریف شده است. اما در هر حال اگر سن شما زیر 17 سال است، جهت تحصیل در کانادا یا باید با یکی از والدین خود به این کشور سفر کنید و یا یک سرپرست قانونی (Custodian) در کانادا داشته باشید. سرپرست قانونی بزرگسالی است که شهروند کانادا بوده و یا اقامت دائم این کشور را دارد و از فرد زیر سن قانونی مراقبت و حمایت خواهد کرد. برای افراد زیر سن قانونی که 17 سال و یا بیشتر دارند، انتخاب سرپرست اجباری نیست، اما ممکن است آفیسر سفارت برای برخی موارد درخواست تعیین سرپرست نماید.

مدت زمان صدور ویزای دانش آموزی کانادا

درواقع نمی توان مدت زمان دقیقی را برای صدور ویزا تعیین کرد، اما به طور نرمال این زمان میتواند بین یک ماه تا 45 روز باشد. البته این زمان از تاریخی که شما بایومتریک را انجام داده باشید محاسبه می شود نه از زمانی که درخواست ویزا را سابمیت کرده اید. در بدترین حالت مدت زمان صدور ویزای دانش آموزی کانادا می تواند تا 3 ماه به طول بیانجامد.

مدت اعتبار ویزای دانش آموزی کانادا

در کانادا برای هر مقطع قبل از دانشگاه که اقدام کنید، تا پایان سال 12 به شما پکیج آفر داده می شود (به جز سال 12 که با دانشگاه پکیج می شود). یعنی اگر برای مثال برای تحصیل در سال 10 اقدام کنید، آفری که به شما داده می شود سال های 11 و 12 را هم شامل می شود. بنابراین مدت اعتبار ویزای شما نیز به همین اندازه خواهد بود. به طور کلی مدت اعتبار ویزاهای تحصیلی معمولا به اندازه ی طول مدت تحصیل است.

ویزای همراه دانش آموزی چیست و چه شرایطی دارد؟

همانطور که گفته شد، دانش آموزان بین المللی زیر 17 سال در کانادا باید دارای سرپرست یا قیم باشند. این سرپرست معمولا یکی از والدین دانش آموز و یا اقوامی از او که در کانادا ساکن باشند، شهروند کانادا بوده و یا اقامت دائم کانادا را داشته و دارای شرایط خاصی خاصی باشند است. اگر والدین دانش آموز بخواهند اورا در طول مدت تحصیل در کانادا همراهی کنند از دو طریق می توانند برای ویزا اقدام نمایند:

  • ویزای توریستی کانادا: ویزای توریستی کانادا یا همان Temporary Resident Visa می تواند به عنوان ویزای همراه دانش آموز و همزمان با درخواست ویزای دانش آموزی اپلای شود. مدت زمان کلی این ویزا 5 ساله است اما با اعتبار 6 ماهه صادر می شود و باید برای تمدید آن اقدان شود که اصولا مشکلی برای تمدید آن وجود ندارد. اما موارد معدودی وجود دارد که ویزای تحصیلی برای دانش آموز صادر می شود ولی ویزای توریستی برای همراه او صادر نشود. بنابراین ما روش دوم را به عنوان روشی مطمئن تر پیشنهاد می کنیم.
  • ویزای همراه دانش آموزی یا Custodianship Visa:این ویزا که به عنوان ویزای همراه، قیم یا کاستودین شناخته می شود، روشی دیگر برای والدین یا قیم قانونی دانش آموز است تا بتواند او را در زمان تحصیل در کانادا همراهی کند. اگر والدین فرزند از هم جدا شده باشد، والدی که به طور قانونی حضانت او را برعهده دارد می تواند درخواست این ویزا را بدهد.

هزینه ی دریافت ویزای دانش آموزی کانادا

در وب سابت CIC.CA مبلغ مورد نیاز برای سابمیت کردن درخواست ویزا مشخص شده است. این مبلغ در حال حاضر 150 دلار است که ممکن است در آینده تغییر کند. توجه داشته باشید که این هزینه صرفا جهت سابمیت کردن پرونده است و جهت آماده سازی مدارک برای درخواست ویزا ممکن است نیاز باشد هزینه های دیگری نیز صرف نمایید.

دلایل ریجکت ویزای دانش آموزی کانادا

اگر ویزای شما ریجکت شود، در نامه ای دلایل رد شدن درخواست شما توضیح داده خواهد شد. البته این دلایل معمولا تکراری هستند و جز در موارد خاص تفاوت چندانی با هم ندارند. اما طبق تجربه و براساس سایت سفارت کانادا می توان مهم ترین دلایل رد شدن درخواست ویزای دانش آموزی کانادا را به شرح زیر اعلام کرد:

  • نداشتن شرایط مالی مناسب: ممکن است شما حساب و کتاب دقیقی کرده باشید و مطمئن باشید که برای مدت زمان تحصیل در کانادا بودجه ی کافی برای تامین هزینه هایتان دارید. اما آفیسر سفارت به نتیجه ی مشابهی نرسد! همانطور که قبلا هم گفتیم، مدارک مالی مهم ترین مدارکی هستند که به سفارت ارائه می شوند. این که چه مدارکی، به چه مقدار و به چه ترتیبی به سفارت ارائه شوند را کارشناسان این امر به شما اطلاع خواهند داد و در تنظیم مدارک به شما کمک خواهند کرد.
  • متقاضی پناهنده ی بالقوه باشد: منظور از پناهنده ی بالقوه این است که آفیسر سفارت به این نتیجه برسد که قصد شما از سفر به کانادا صرفا تحصیل نیست و ممکن است شما پس از پایان تحصیل به طور غیر قانونی در کانادا بمانید و یا حتی ممکن است تحصیل خود را در این کشور به پایان نرسانید. شایان ذکر است که این موارد درواقع پیش فرض آفیسر سفارت است و شما با مدارکی که ارائه می دهید باید بتوانید نظر او را تغییر دهید.
  • مدارک دقیق نبوده و یا نادرست باشند: هر شخصی با مراجعه به سایت سفارت می تواند مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا را ببیند. اما لیست مدارکی که در سایت سفارت ذکر شده (مانند لیست مدارکی که در همین مطلب آمده) تنها مدارک اصلی و پایه ای است که شما برای درخواست ویزا نیاز دارید. این که مدارک جانبی برای کمتر کردن ریسک ویزا چه هستند و کلا مدارک باید به چه طریقی آماده شوند را تنها تجربه و تخصص در این امر مشخص می کند.
  • فرم ها اشتباه تکمیل شده باشند: برای درخواست ویزا، فرم هایی که از جانب سفارت تعیین شده اند باید تکمیل شوند. تکمیل صحیح این فرم ها ممکن است با ابهاماتی همراه باشند. در صورتی که اشتباهی در تکمیل این فرم ها صورت بگیرد، درخواست ویزای شما می تواند به سادگی رد شود.

 

ویزای تحصیلی کانادا چیست؟

برای تحصیل در کانادا باید «اجازهٔ تحصیل»  Study permit که به منزله ویزای تحصیلی کاناداست داشته باشید. برای دوره‌های آموزشی یا تحصیلی کمتر از ۶ ماه، نیازی به اخذ ویزای تحصیلی نیست، اما بهتر است حتی برای دوره‌های آموزشی کمتر از ۶ ماه نیز ویزا دریافت کنید. زیرا اگر دوره‌تان طولانی شود یا تصمیم داشته باید که در دوره دیگری ثبت‌نام کنید برای درخواست ویزای تحصیلی نخست باید خاک کانادا را ترک کنید. در صورت داشتن ویزای تحصیلی با نزدیک شدن به پایان اعتبار آن می‌توانید در داخل کانادا برای تمدید آن اقدام کنید.

انواع ویزای تحصیلی کانادا

ادارهٔ مهاجرت کانادا دو نوع ویزای کانادا را برای تحصیل در این کشور در نظر گرفته است که هریک شرایط خاص خود را دارند:

  • ویزای دانش‌آموزی کانادا: تحصیل افراد زیر ۱۸ سال در هریک از مقاطع تحصیلی در مدارس کانادا
  • ویزای دانشجویی کانادا: تحصیل افراد بالای ۱۸ سال در هر یک از مقاطع تحصیلات عالی ازجمله کالج، دانشگاه و مؤسسات آموزشی معتبر دیگر.

ویزای دانش‌آموزی کانادا

کودکان زیر سن قانونی (۱۸ سال و در برخی ایالت‌ها، ۱۹ سال)، بدون همراهی پدر، مادر یا سرپرست قانونی امکان تحصیل در کانادا را نخواهند داشت. اگرچه تعیین سرپرست قانونی برای افراد ۱۷ ساله و بالاتر اختیاری است اما ممکن است افسر پرونده درخواست تعیین سرپرست کند.

همچنین پدر و مادر یا سرپرست قانونی باید ثابت کنند که از عهدهٔ هزینه‌های تحصیل و اقامت دانش‌آموز برمی‌آیند. نکتهٔ مهم دیگر، داشتن نامهٔ پذیرش از مؤسسات آموزشی معتبر کاناداست. تمامی مدارس کانادا جزمراکز آموزشی معتبرو مورد تائید هستند.

 

ویزای دانشجویی کانادا

دورهٔ کارشناسی در کانادا بسته به دانشگاه ۳ تا ۴ ساله است. کسب مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر بسته به نوع مدرک از ۱ تا ۳ سال طول می‌کشد. تحصیلات عالی در کانادا توسط کالج‌های محلی، مدرسهٔ‌ٔ عالی علوم فنی و کاربردی، مدرسهٔ هنرهای کاربردی (که گواهی‌نامه، دیپلم، مدرک کاردانی و کارشناسی ارائه می‌کنند) و دانشگاه های کانادا (که مدرک کارشناسی و بالاتر ارائه می‌کنند) به متقاضیان ارائه می‌شوند.

برای تحصیل در کانادا در هر مقطعی، باید نامهٔ پذیرش از یکی مؤسسات آموزشی معتبر کانادا (DLI) را داشته باشید. بدون نامهٔ پذیرش، دریافت ویزای تحصیلی میسر نخواهد بود. بسته به منطقه و ایالت موردنظر می‌توانید مؤسسات تعیین‌شده را در سایت مهاجرت و شهروندی کانادا جست‌وجو نموده و یا از کارشناسان تحصیلی ایران کانادا کمک بگیرید.

 

شرایط ویزای تحصیلی کانادا

ویزای تحصیلی کانادا، اجازه‌نامه‌ای‌ است که به افراد غیرکانادایی امکان تحصیل در کانادا را می‌دهد. روش درخواست ویزای تحصیلی برای مقاطع مختلف تفاوت چندانی ندارد و تنها در مدارک موردنیاز تفاوت هایی وجود دارد.

ویزای تحصیلی تا ۹۰ روز پس از پایان دورهٔ آموزشی اعتبار دارد. دورهٔ آموزشی زمانی‌ پایان‌یافته تلقی می‌شود که شما اعلان پایان دوره را از مؤسسهٔ محل تحصیل خود دریافت کنید.

برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا داشتن نامهٔ پذیرش از مؤسسات آموزشی معتبر، ضروری است. نامه باید دربردارنده شهریهٔ پرداختی، تاریخ شروع، پایان و ثبت‌نام دوره باشد.

جهت تحصیل در کبک باید گواهی پذیرش از کبک (CAQ) را نیز دریافت کنید که ادارهٔ مهاجرت کبک (MIDI)‌ آن را صادر می‌کند. بهتر است از مؤسسهٔ آموزشی مربوطه بخواهید همهٔ جزئیات مربوط به درخواست تحصیل در کبک را در اختیارتان بگذارد. برای درخواست ویزای تحصیلی، لزومی ندارد تا صدور و دریافت CAQ صبر کنید، نامهٔ تأیید ادارهٔ مهاجرت مبنی بر درخواست CAQ هم جهت درخواست ویزا کافی‌ است. پس از ارائه نامه تائید اداره مهاجرت سفارت مهلت زمانی مشخصی را جهت ارائه  CAQ مشخص می‌کند. بهتر است برای آگاهی از جزئیات و آخرین تغییرات دربارهٔ شرایط تحصیل در کبک از مشاوران حرفه‌ای کمک بگیرید.

تمکن مالی

برای تحصیل در هر مقطعی، باید تمکن مالی خود را برای پرداخت هزینهٔ تحصیل و اقامت ثابت کنید.

  • برای دوره‌های کمتر از یک سال ارائه مدرک تمکن مالی برای پوشش هزینه‌های طول دوره کافی‌ است.
  • برای دوره‌های بیشتر از یک سال ارائه مدرک تمکن مالی برای پوشش هزینه‌های یک سال نخست دوره ضروری است.

هزینه زندگی برای یک دانشجوی خارجی در کانادا، سالانه ۱۰۰۰۰ دلار و ماهانه ۸۸۳ دلار تخمین زده می‌شود. هزینه فرد همراه نیز ماهانه ۳۳۳ دلار در نظر گرفته می‌شود.

شرایط مالی کسب ویزای دانشجویی

تعداد افراد

همه ایالت ها به جز کبک

دانشجو / دانش آموز

شهریه + هزینه یک سال زندگی به میزان ۱۰۰۰۰ دلار

یک همراه

هزینه یک سال زندگی به میزان ۴۰۰۰ دلار

همراه بیشتر از یک نفر

هزینه یک سال زندگی به میزان ۳۰۰۰ دلار برای هر فرزند

شرایط مالی کسب ویزای دانشجویی در ایالت کبک

تعداد افراد

هزینه‌ها

یک نفر زیر ۱۸ سال

۶۳۷۷ دلار

یک نفر ۱۸ سال یا بالاتر از آن

۱۲۷۵۰ دلار

دو نفر ۱۸ سال یا بالاتر از آن

۱۸۷۰۲ دلار

یک نفر زیر ۱۸ سال و یک نفر ۱۸ سال یا بالاتر از آن

۱۷۱۳۷ دلار

دو نفر ۱۸ سال یا بالاتر از آن و یک نفر زیر ۱۸ سال

۲۰۹۵۰ دلار

دو نفر ۱۸ سال یا بالاتر از آن و دو نفر زیر ۱۸ سال

۲۲۶۱۱ دلار

حتما باید تا ۳۰ روز پیش از پایان اعتبار ویزایتان درخواست خود را برای افزایش اعتبار ویزای تحصیلی، تغییر شرایط ویزا (مانند تغییر دانشگاه) یا تغییر نوع ویزا (تغییر ویزای تحصیلی به کاری) اعلام کنید.

 

هزینه ویزای تحصیلی کانادا

در تخمین هزینهٔ درخواست ویزای تحصیلی کانادا همراه با هزینه‌های جنبی باید موارد زیر را درنظر بگیرید:

  • هزینه درخواست ویزای تحصیلی هزینه درخواست اجازه نامه تحصیلی و یا ویزای تحصیلی برای هر متقاضی ۱۵۰ دلار کانادا است. این مبلغ برای تمدید مدت اقامت تحصیلی ۳۵۰ دلار (۲۰۰ دلار برای حفظ وضعیت تحصیلی و ۱۵۰ دلار برای صدور ویزای جدید) کاناداست.
  • هزینه ارائه مشخصات هویتی (بیومتریک):هزینه بیومتریک هر نفر ۸۵ دلار کاناداست. باتوجه به اینکه اکنون مراکز دریافت بیومتریک در ایران فعال نیستند، هزینهٔ سفر به این دفاتر در کشورهای همسایه را نیز باید در نظر بگیرید. برای جلوگیری از اتلاف هزینه مطمئن شوید که ارائهٔ تست بیومتریک برای شما ضروری ا‌ست. هم‌اکنون برای ایرانیانی که طی ۱۰ سال گذشته تست بیومتریک را ارائه نکرده‌اند و دارندهٔ گرین‌کارت آمریکا نیستند، ارائه بیومتریک الزامی است.
  • هزینه درخواست پذیرش (Application Fee) از مؤسسات آموزشی معتبر:هزینهٔ درخواست پذیرش بسته به مرکز آموزشی و ملیت‌ متقاضی متفاوت است. در این مورد باید از مؤسسهٔ مربوطه کسب اطلاعات بکنید.
  • هزینه بیمه:خرید بیمهٔ سلامت در طول دورهٔ تحصیل در کانادا اجباری و هزینهٔ آن حدود ۶۰۰ دلار کانادا در سال است.
  • هزینه معاینه پزشکیاگر طول دورهٔ آموزشی بیش از ۶ ماه باشد، ممکن است بسته به‌اینکه طی یک سالِ پیش از ورود به کانادا در چه کشورهایی بوده‌اید، نیاز به معاینهٔ پزشکی داشته باشید. اگر طی این یک سال از ایران خارج نشده‌اید، نیازی به معاینهٔ پزشکی نخواهید داشت. هزینهٔ معاینه پزشکی شامل هزینه‌های رایج ویزیت پزشک و انجام آزمایش‌های مربوطه است.

 

 

مراحل درخواست ویزای تحصیلی کانادا

برای کسب ویزای تحصیلی (دانشجویی و یا دانش‌آموزی) کانادا می‌توانید به دو صورت آنلاین (از طریق وب‌سایت اداره مهاجرت کانادا) و یا کاغذی (با دریافت فرم‌ه‍‌ا از وب‌سایت اداره مهاجرت کانادا، پرکردن و تحویل دادن آنها به یکی از مراکز VAC) اقدام کنید. مراکز VACو یا Visa Application Center مراکز طرف قرارداد سفارت کانادا هستند و در برخی کشورها وجود دارند. نزدیک‌ترین مراکز دریافت درخواست ویزای کانادا به ایران  ترکیه و امارات هستند.

به طور معمول اخذ ویزای کانادا نیاز به مصاحبه ندارد اما از سال 2013 شهروندان14 تا 80 ساله برخی کشورها ملزم به انجام بیومتریک (انگشت‌نگاری و چهره‌نگاری) شده‌اند. بیومتریک در یکی از مراکز VAC صورت می‌گیرد. پس از ارسال مدارک ( به صورت آنلاین ) برای شما وقت بیومتریک تعیین می‌شود که در زمان مشخص باید در یکی از مراکز VAC حضور پیدا کنید. در صورت تحویل مدارک به صورت حضوری بیومتریک شما در همان مرکز انجام می‌شود.

در پروسه اخذ ویزا نیازی به ارائه و ارسال اصل گذرنامه نیست و تنها تصویر گذرنامه شما در پرونده درج می‌شود اما در هنگام حضور در مراکز  VAC لازم است اصل گذرنامه را همراه داشته باشید. پس از بررسی پرونده نیز نتیجه حاصل برای شما ارسال می‌گردد.

 

گام اول. جمع‌آوری مدارک

مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی عبارت‌اند از:

  • نامهٔ پذیرش از یکی از مؤسسات آموزشی معتبر کانادا
  • نامهٔ CAQ برای درخواست‌کنندگان تحصیل در کبک
  • برنامهٔ تحصیلی (Study Plan)
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
  • ترجمه ریزنمرات آخرین مقطع تحصیلی
  • فرم‌های تکمیل‌شدهٔ درخواست ویزا
  • نامهٔ تمکن مالی ۴ ماه اخیر
  • اسکن صفحهٔ اول جدیدترین پاسپورت و صفحاتی که مهر ویزا خورده‌اند
  • اسکن اصل شناسنامه به‌همراه ترجمه
  • اسکن اصل شناسنامه به‌همراه ترجمه برای همراهان در صورت تأهل
  • دو قطعه عکس ۵/۳ در ۵/۴
  • سند و مدارک مربوط به دارایی‌های شخصی
  • نامهٔ سابقه و بیمهٔ کاری
  • فیش واریز شهریه

نکته: ترجمهٔ مدارک به زبان‌های انگلیسی یا فرانسه قابل ‌پذیرش است.

نکته: بسته به مقطع تحصیلی و مؤسسهٔ آموزشی ممکن است نیاز به ارائه مدارک دیگری مانند مدرک زبان، معرفی‌نامه استاد یا مقالهٔ چاپ‌شده باشد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر باید از مؤسسهٔ آموزشی مورد نظر کسب اطلاعات کنید.

درصورت ثبت درخواست آنلاین، این مدارک در حساب کاربری شما در سایت ادارهٔ مهاجرت و شهروندی کانادا بارگذاری می‌شود. درصورت ارائهٔ حضوری، مدارک را باید به دفاتر اعطای ویزا تحویل دهید.

گام دوم. پر کردن فرم‌ها

درهر دو حالت ثبت اینترنتی درخواست و یا تحویل مدارک با حضور در کنسولگر‌ی یا دفاتر اعطای ویزای کانادا برای درخواست ویزای تحصیلی خود باید فرم‌های زیر را پر کنید:

  • فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • فرم اطلاعات خانواده
  • فرم تعیین سرپرست برای متقاضی زیر سن قانونی
  • فرم اِسکِجِل وانسفارت کانادا

فرم‌های مذکور در سایت ادارهٔ مهاجرت و شهروندی کانادا دردسترس هستند. ممکن است لازم باشد فرم‌های دیگری را نیز پر کنید.

به خاطر داشته باشید باید فرم‌ها را به‌طور کامل و با صداقت پر کنید. بهتر است هیچ قسمتی را خالی نگذارید. اگر برخی قسمت‌ها مربوط به شما نمی‌شود با عبارت «Not Applicable» یا «NA» این موضوع را مشخص کنید. فرم‌‌های ناقص احتمال رد شدن پرونده شما را افزایش می‌دهند. بنابراین لازم است در تکمیل مدارک و فرم های لازم نهایت دقت را به کار ببرید.

گام سوم. پرداخت هزینه‌ها

هزینه‌هایی که صرفا مربوط به دریافت ویزا هستند و باید به دولت کانادا پرداخت شوند، شامل هزینهٔ درخواست و درصورت نیاز هزینهٔ بایومتریکس است. بهتر است هزینهٔ درخواست و هزینهٔ بایومتریکس هم‌زمان پرداخت شوند.

پرداخت های سفارت باید به صورت اینترنتی انجام شوند. پس از ثبت درخواست‌ اینترنتی و از طریق حساب کاربری‌ خود (در سایت ادارهٔ مهاجرت و شهروندی کانادا) باید هزینه‌ها را پرداخت کرده و ازرسید آن پرینت بگیرید. نسخه‌ای از رسید را باید ضمیمهٔ درخواست‌ خود کرده و یک نسخه از آن را برای خود نگه دارید. در صورت درخواست غیراینترنتی یا کاغذی باید از طریق یکی از کارت های اعتباری مانند ویزا کارت و مستر کارت هزینه ها را پرداخت کرده و رسید پرینت شده را ضمیمه پرونده کنید.

فارغ از نتیجه درخواست شما،  پس از شروع بررسی هزینهٔ‌ پرداختی قابل‌استرداد نیست. قابل ذکر است پرداخت هزینه با هر کارتی ممکن نیست. جهت کسب اطلاعات بیشتر از کارشناسان حرفه‌ای امور ویزا در این زمینه کمک بگیرید.

گام چهارم. فرم‌ها و مدارک

در‌صورت ارائه درخواست به صورت کاغذی، همهٔ مدارک و فرم‌ها را یک ‌جا تحویل می‌دهید.

 

فرایند بررسی درخواست ویزای تحصیلی کانادا

پس از ثبت و ارائه درخواست، نخست کامل ‌بودن همهٔ فرم‌ها، پرداخت هزینه و مدارک مورد نیار ارزیابی می‌شود. اگر هریک از این موارد نقص داشته باشد، درخواست شما برگشت داده شده و تازمانی‌که درخواست کامل و بی‌نقص خود را ارائه نکنید اقدامی برای بررسی آن صورت نخواهد گرفت.

بررسی درخواست

درخواست شما توسط یکی از کارکنان ادارهٔ مهاجرت و شهروندی کانادا (افسر پرونده) مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد. افسر پرونده با بررسی همهٔ مدارک و اطلاعات ارائه شده، تصمیم می‌گیرد که آیا به مصاحبهٔ حضوری نیاز است یا خیر. اگر چنین باشد، تاریخ، زمان و مکان آن به شما اعلام می‌شود.

چه در صورت رد شدن و چه پذیرفته شدند درخواست ویزای شما هیچ گونه مدرکی بازگردانده نمی شود. در صورت رد شدن درخواست دلیل ردشدن درخواست‌تان به شما اعلام می‌شود. در صورت پذیرفته شدن هم باید گذرنامه خود را  تحویل سفارت دهید. در نهایت

معرفی‌نامه‌ای که تأیید ویزا را اعلام می‌کند، به شما ارائه می‌شود .معرفی نامه معادل ویزای تحصیلی نیست اما ارائه آن هنگام ورود به خاک کانادا ضروری است. پس از ورود به کانادا و ارائه‌ٔ معرفی‌نامه و ویزای اقامت موقت، مأمور مرزی دربارهٔ ارائه ویزای تحصیلی شما تصمیم می‌گیرد. چنانچه به او ثابت شود شرایط شما تغییری نکرده است و پس از پایان مدت اعتبار ویزا، کشور را ترک می‌کنید، ویزای شما صادر می‌شود.

زمان بررسی درخواست ویزای دانش آموزی کانادا

زمان کلی بررسی بستگی به عوامل گوناگونی مانند کامل‌بودن فرم‌ها و مدارک، ارائه هم‌زمان بیومترکس و … دارد. درصورت کامل‌بودن فرم‌ها و مدارک، درحال‌حاضر زمان بررسی درخواست ویزای تحصیلی برای متقاضیان ایرانی 15 هفته است. البته به این مدت، باید زمان لازم برای ارائه بیومتریکس (اگر هم‌زمان با ثبت درخواست، ارائه نشده باشد) و نیز زمان ارسال پرونده شما از کنسولگری یا مرکز ارائهٔ ویزا (درصورت ثبت غیراینترنتی) اضافه شود.

 

دلایل رد‌شدن (ریجکت) درخواست ویزای تحصیلی کانادا

معمولا جزئیات رد شدن ویزا ارائه نمی‌شود اما دلیل ردشدن درخواست در نامه‌ای به شما اعلام می‌شود. متخصصان ما در ایران کانادا با بیش از ۱۰ سال تجربه در این زمینه، به شما کمک می‌کنند تا تمامی مدارک را مطابق با ساختار مورد تأیید اداره مهاجرت به گونه‌ای ارائه کنید که ریسک رد شدن درخواست را به حداقل برسانید.

علل رد شدن ویزای تحصیلی

  • وجود فاصله تحصیلی بین مقطع قبلی و فعلی
  • عدم تمکن مالی جهت تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی
  • قانع کننده نبودن اهداف تحصیلی و عدم اطمینان از برگشت دانشجو پس از اتمام تحصیل به کشور مبدا
  • نداشتن مدرک زبان
  • عدم تطابق رشته تحصیلی در مقطع قبلی و فعلی
  • نقص پرونده و مدارک

امکان اعتراض به نتیجه ویزا برای شما وجود دارد اما احتمال تغییر نتیجه بعید است. بهتر است پس از رفع ایرادات وارده و بهبود شرایط درخواست جدیدی ارائه کنید. از جله موارد قابل تغییر عبارتند از:

  • مدارک موردنیاز را کامل و خوانا ارائه کنید.
  • دلیل انتخاب برنامه یا رشتهٔ موردنظر را توضیح داده و تأثیر آن را در دست‌یابی به اهداف آینده‌تان روشن کنید.
  • مطمئن شوید از مؤسسه‌ای پذیرش گرفته‌اید که در فهرست مؤسسات آموزشی معتبر کانادا (DLI) است قرار دارد.

شرایط درخواست ویزای همراه دانش آموزی

به‌منظور دریافت ویزا برای همراهان ازجمله والدین، همسر و فرزندان، می‌توانید به دو روش اقدام کنید:

  • درخواست ویزای توریستی:‌ اگر هم‌زمان با درخواست ویزای دانش‌آموزی کانادا برای دریافت این ویزا اقدام نمایید، می‌توانید در همان زمان، ویزای توریستی کانادا که تحت عنوان ویزای مولتی یا ۵ ساله هم شناخته می‌شود دریافت کنید.
  • درخواست ویزای کاراگر فرد دارای ویزای تحصیلی در یکی از مؤسسات آموزشی معتبر کانادا باشد، همسر او می‌تواند برای دریافت ویزای کار اقدام کند. بهتر است ارائهٔ درخواست ویزای دانش‌آموزی کانادا و ویزای کار همسر، هم‌زمان انجام شود. اما پس از دریافت ویزای تحصیلی و اقامت در کانادا هم می‌توان برای ویزای کاری همسر اقدام کرد.

فرزندان زیر 18 سال والدینی که پذیرش تحصیلی از موسسات معتبر آموزشی دارند می‌توانند بدون اقدام برای کسب ویزای تحصیلی در کانادا مشغول به تحصیل شوند.

 

امکان کار با ویزای تحصیلی کانادا

دانشجویان تمام‌وقت مقطع کارشناسی و بالاتر مؤسسات آموزشی معتبر کانادا (DLI) که ویزای معتبر تحصیلی دارند، امکان کار پاره‌وقت را در محیط مؤسسه برای دانشگاه یا کارفرمای خصوصی دیگری که در درون دانشگاه فعالیت می‌کند، خواهند داشت.

با داشتن ویزای تحصیلی و به‌شرط اینکه واجد برخی شرایط باشید، می‌توانید در موقعیت‌های زیرشاخهٔ طرح‌های کاری مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا که به دانشجویان ارائه می‌شود، کار کنید.

همچنین ویزای تحصیلی، امکان کار کردن خارج از دانشگاه را تا ۲۰ ساعت در هفته در طول نیم‌سال آموزشی، و همچنین کار تمام‌وقت در تعطیلات زمان‌بندی‌شدهٔ بین دو نیم‌سال را به‌شرط برخورداری از ویژگی‌های زیر را:

  • ویزای تحصیلی شما معتبر باشد.
  • دانشجوی آموزش عالی یا برنامه‌های آموزشی فنی‌وحرفه‌ای در مؤسسات آموزش عالی، یا شرکت‌کنندهٔ برنامه‌های آموزشی فنی‌وحرفه‌ای در دبیرستان‌های معتبر کبک باشید.
  • مدت دوره دست‌کم ۶ ماه باشد و در پایان به شما مدرک یا گواهی پایان تحصیل ارائه شود.
  • قوانین و شرایط ویزای تحصیلی و همچنین قوانین کار خارج از مؤسسه (مانند تجاوز نکردن از حد ۲۰ ساعت کار در هفته) را رعایت کنید.

درصورتی که کارآموزی بخشی الزامی از دورهٔ آموزشی باشد، دانشجویان خارجی اجازهٔ کار به‌عنوان کارآموز را خواهند داشت. برای کار نیاز به اجازهٔ کار به‌عنوان کارآموز دارید.

با داشتن ویزای دانشجویی کانادا احتمال اینکه بتوانید خارج از مرکز آموزشی کار کنید یا شغلی در دایره‌ پروژه‌ تحصیلی‌تان به‌عنوان دست‌یار یا کارآموز پیدا کنید بیشتر است. مهم‌تر اینکه می‌توانید پس از پایان تحصیل برای اقامت دائم اقدام کنید. بنابراین حتی اگر شرکت در دورهٔ آموزشی موردنظرتان نیازی به دریافت ویزا ندارد، بهتر است برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید.

 

پس از پایان تحصیل، برای کار کردن نیاز به اجازهٔ کار دارید. به دو روش می‌توانید ویزای کار بگیرید:

  • اجازهٔ کار پس از فارغ‌التحصیلی (PGWP)
  • دیگر انواع اجازهٔ کار

چنانچه فارغ‌التحصیل مؤسسات آموزشی معتبر کانادا (DLI) باشید و مدت دورهٔ آموشی‌تان بیش از ۸ ماه باشد، می‌توانید برای دریافت اجازهٔ کار پس از فارغ‌التحصیلی اقدام کنید. در نظر داشته باشید که همهٔ این مؤسسات چنین امتیازی ندارند.

هزینهٔ درخواست این ویزا، ۲۵۵ دلار کانادا و مدت پردازش آن درصورت ثبت آنلاین ۶۹ روز است. مدت اعتبار این ویزا بستگی به طول دوره آموزشی‌ شما دارد.

ویزای کار به‌دو نوع اصلی اجازهٔ کار آزاد (Open work permit) و

اجازهٔ کار محدود یا ویژه (Employer-specific work permit)  تقسیم می‌شود. ویزای نخست اجازهٔ کار در شغل‌های مختلف و برای کارفرمایان گوناگون را به شما می‌دهد. ویزای ویژه  کاری  (Employer- Specific Work Permit)امکان کار برای کارفرمایی خاص را فراهم می‌کند. روند درخواست ویزای کار بسته به نوع شغل، کارفرما، داشتن پیشنهاد کاری و عوامل دیگر متفاوت است.

شرایط اخذ ویزای PGWP ( ویزای کاری پس از تحصیل)

افراد برای اینکه بتوانند اجازه کار پس از تحصیل را دریافت کنند بایستی حداقل یک دوره 8 ماهه را به صورت تمام وقت و پیوسته در یک مرکز آموزشی معتبر گذرانده و مدرک پایان دوره را دریافت کرده‌باشند. طول مدت اجازه کار بسته به طول دوره تحصیلی متفاوت است.

کار در محوطه دانشگاه

در صورتی که دانشجو شرایط کار در کمپ دانشگاهی را داشته باشد اجازه کار به وی داده‌خواهد‌شد.

شرایط کار در محوطه دانشگاه برای دانشجویان بین‌المللی

  1. اجازه‌نامه تحصیلی STUDY PERMIT
  2. داشتن شماره بیمه اجتماعی SIN
  3. دانشجوی تمام وقت بودن در:
  • مراکز تحصیلی دولتی نظیر کالج یا دانشگاه و یا CEGEPدر کبک
  • کالج‌های خصوصی در ایالت کبک که تحت قوانین دولتی فعالیت می‌کند و حداقل 50 درصد از کمک هزینه‌های دولتی استفاده می‌کند.
  • مدارس خصوصی تحت قوانین ایالتی فعالیت می‌کنند.

کار در کمپ دانشجویی شامل کار برای کارفرمای مستقر در کمپ دانشگاهی است. کارفرما می‌تواند دانشگاه،  یکی از اساتید دانشگاه، یک سازمان دانشجویی،کسب و کار خصوصی که در محدوده کمپ دانشگاهی فعالیت می‌کند و یا یک پیمانکار خصوصی که خدمات مربوط به دانشگاه را ارائه می‌کند. همچنین این فعالیت می‌تواند خویش فرما باشد.

  • کار در کمپ دانشگاهی نیاز به کسب اجازه کار ندارد.

کار کردن در کانادا به عنوان دانشجوی کارشناسی و یا کارآموز

دانشجویان بین‌المللی که در یکی از مراکز آموزشی معتبر کانادایی مشغول به تحصیل در برنامه‌های خاصی هستند که نیاز به شرکت در دوره کارآموزی اجباری دارند علاوه بر اجازه‌نامه تحصیلی معتبر نیاز به اجازه کار هم دارند.

کار در خارج از محوطه دانشگاه

در صورت داشتن شرایط زیر می‌توانید بدون اجازه کار خارج از محوطه دانشگاه مشغول به کار شوید.

  • داشتن اجازه‌نامه تحصیلی
  • تحصیل به صورت تمام‌وقت در یکی از مراکز آموزشی معتبر در کانادا
  • قید شدن اجازه کار بروی اجازه نامه تحصیل
  • داشتن شماره بیمه نامه اجتماعی SIN
  • تحصیل در یک دوره آموزشی حداقل 6 ماهه که در پایان منجر به کسب مدرک می‌شود.

پس از پایان تحصیل می‌توانید برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنید. به‌ عنوان کسی که در کانادا تحصیل کرده و احتمالا تجربهٔ کاری هم دارد، شانس خیلی خوبی برای دریافت اقامت دائم کانادا دارید.

 

سازمان مهاجرتی الهام کیا
کانادا ویزاکانادا اقامت کانادا تحصیل کانادا سرمایه گذاری کانادا استارت اپ کانادا استارت آپ ویزا مهاجرت کانادا تحصیلی دانش اموزی کانادا تحصیلی دانشگاه پذیرش کالج پذیرش دانشگاه کانادا اپلای کارشناسی اپلای کارشناسی ارشد اپلای مستر اپلای مستر دوم اپلای دکتری پست داک پست دکتری فرصت مطالعاتی کانادا مهاجرت ثبت شرکت کانادا ویزای کار جاب آفر کانادا پیشنهاد کار اکسپرس اینتری اکسپرس انتری اسکیل ورکر اسکیل ترید اسکیل ورکر استانی کارآفرینی کانادا 
اسپانسرشیب اسپانسرشیب فرزندان اسپانسرشیب والدین اسپانسرشیب همسر خوداشتغالی کانادا اقامت دائم کانادا پاسپورت برنامه های استانی کانادا دعوتنامه کاری کانادا توریستی کانادا پناهندگی کانادا کانادا IMP ICT INTERA COMPANY TRANSFER IMMIGRATION CANADA TORENTO VANCOUVER EXPRESS ENTERY VISA STUDY STUDENT VISA WORK VISA 
سازمان مهاجرتی الهام کیا

 

 

whatsapp
09015940289

برای پیش مشاوره رایگان و راهنمایی بیشتر، با کارشناسان کیا در ارتباط باشید

درخواست مشاوره

رزرو وقت مشاوره

ما به شما کمک میکنیم با توجه به شرایطتان بهترین گزینه را برای مهاجرت انتخاب کنید.با ما در ارتباط باشید.

required
سریع‌ترین راه ارتباطی با سازمان مهاجرتی الهام کیا
0901-5940289